tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kohtalotoveri


Tämä puu asuu kotini lähellä. Se on kuollut pystyyn jo kauan sitten ja kuvan ottamisen jälkeen ränsistynyt entisestään. Olen usein pysähtynyt sitä ihailemaan ja joskus sen juurella salaa itkenytkin. Sen luota on kotiin juuri niin pitkä matka, että tuuli ehtii kuivata kyyneleet ja viilentää vaaleammaksi itkusta punoittavan nenän.

Tänään en jaksanut puulle asti. Kipu lonkissa, polvissa ja melkein kaikkialla muuallakin kropassa on viime päivinä ollut niin raastava, etten pian jaksa edes hengittää, saatikka kävellä, kun joka askel tuntuu puukon survaisulta jalkaterän luissa.

Olisin silti tahtonut jutella sille tänään. Ehkä se vielä joskus vastaakin. Ainakin minulla on usein sen luona sellainen olo kuin sillä olisi jotain sanottavaa. Ehkä minä en vain ole vielä osannut oikealla tavalla kuunnella.

En ymmärrä, miksi se vielä seisoo siinä, vaikka elämä on lakannut virtaamassa sen suonissa jo kauan sitten. Samaa ihmettelen itseni kohdalla. Tämä ei tunnu elämiseltä, ennemminkin hitaalta kuolemiselta. Yksin elämän antaja ja ylläpitäjä tietää miksi.

3 kommenttia:

 1. Se on siinä ihan Sinua varten.
  Erikoista tuollaisissa pystyyn kuolleissa puissa on se, että vaikka ne hakattais poiskin, niitten kannosta lähtee kasvamaan uusi taimi, jossakin vaiheessa. Juuret eivät ole kuolleet, vaikka puu on loppu.

  Ajattelen Sinua rukousajatuksin, että saat jaksamista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Herne. Jo pelkkä ajatus lämmittää ja rukouksessa on hämmästyttävä voima. Siitä kai tuo tämänpäiväinen Bipliankohtakin kertoo :Päivän Sana

  Elias oli ihminen, yhtä vajavainen kuin mekin, ja hän rukoili rukoilemalla, ettei sataisi; eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Ja hän rukoili uudestaan, ja taivas antoi sateen, ja maa kasvoi hedelmänsä.

  Jaak. 5:17-18 (KR33/38)

  VastaaPoista
 3. Vanha, kelottunut puu on kaunis! Joskus ei olo sanoja kärsimykselle. Omalla kohdallani kärsimyksen ja kivun kourissa yritän välillä muistaa ajatella, että kaikella on kuitenkin tarkoituksensa. Tämä ei kyllä lohduta, tiedän sen. Voimia ja siunattua päivää sinulle!

  Sinulle on haaste bogissani, ole hyvä!

  VastaaPoista