torstai 9. huhtikuuta 2009

Kelvoton vaimo, hurskas mies

Valmistin ruokaa ja leivoin. Valitin, että sattuu ja väsyttää. Mies rapsutteli koiraa ja säälitteli, kun sillä on tassu kipeä.

Imuroin eteisen ja lepäsin. Keräsin ympäri lojuvat lehdet ja lepäsin. Mies kävi koirien kanssa lenkillä ja ilmoitti lähtevänsä uimaan. Yritin selittää, että vieraita on tulossa, enkä selviä yksin kaikesta. Koirat kantavat näillä keleillä kuraakin sisään enemmän kuin ehdin ulos lapioida. Olen niin huonossa kunnossa. Huimaa, särkee ja väsyttää. Laiska, sairas ja kelvoton vaimo.

Itku silmissä pyyhin pölyjä, hankasin kuraa ja välillä taas lepäsin. Kissa kaatoi täyden ruokakipon vastapestylle lattialle. Koira löysi jostain ulkoa tuomansa kepin ja silppusi sen tikuiksi olohuoneeseen.

Mies tuli uimasta ja pyyhkäisi keittiön pöydän. Kunnon mies osallistuu kodin siivoukseen. Olin suihkussa, kun hän ilmoitti lähtevänsä kirkkoon. Hurskas mies.

Minä nielin suihkussa kyyneleitä. "Perhana", sanoin mielessäni, jätin siivousvälineet niille sijoilleen ja menin kaatamaan itselleni lasin viiniä. Herra meitä auttakoon...

4 kommenttia:

 1. Hei,

  laitoin sivuiltani linkin tähän blogiin...

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun kerroit, niin hoksasin käydä kurkkaamassa myös sinun blogiasi. Puhuttelevia kuvia :-)

  VastaaPoista
 3. Ehkä kannattais luopua koirasta jos on noi vaikeaa.
  Vai onko sinun kenties se pitänyt pakolla saada vaikka miehesi esteli.

  T:mies

  VastaaPoista
 4. Että osaa lyhyt kommentti huokua vihaa ja katkeruutta naissukukuntaa kohtaan. Ei mene hyvin sinullakaan, anonyymi.

  VastaaPoista