keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Huumorisumua

Minä uskon, että Taivaanisällä on varsin hyvä huumorintaju. Viimeksi tänään tuntui siltä.

Olin varannut ajan kampaajalle ja pääsin kyllä puolison kyydissä sinne, mutta kotiin jouduin palaamaan kävellen, kun puolisolla oli muuta.

Murehdin jo etukäteen sitä, miten ikävältä tuntuu kävelläköntystää kipeillä jaloilla kolmen eri koulun ohi ja kestää sekä lasten että aikuisten armottomat, arvioivat katseet....Ajatus ei tosiaankaan tuntunut kivalta - varsinkaan, kun yläastelaiset ja ammattikoulun opiskelijat eivät aina tyydy pelkkään katseluun vaan huutelevat ties mitä asiattomuuksia.

Tänä aamuna, kun lähdettiin pihasta, koko tienoon peitti sankka hernerokkasumu. Eteensä ei nähnyt kuin pari metriä. "Ei tämä kuitenkaan pysy niin pitkään, että pääsisin sumun suojissa kotiin päin", ajattelin itsekseni, mutta pysyi se! Sain köpötellä ihan rauhassa takaisin, eikä kukaan nähnyt harmaan verhon takaa muuta kuin hitaasti eteenpäin vaeltavan möhkäleen, joka tosin jossain vaiheessa hihitteli hiljaa itsekseen.

Eikä tämä tosiaankaan ollut ensimmäinen kerta, kun uskon silmillä katsottuna olen päässyt todistamaan Jumalan huumorintajuista ja sydämellistä ihmettä :)

4 kommenttia:

 1. Minuakin rupesi hihityttämään, kun kuvauksestasi tuli - animaation taustamusiikkia myöten - niin elävästi mieleen Mörkö-parka laahustamassa Muumilaaksossa...

  VastaaPoista
 2. Kyllä humöörinkukka oli meikäläisellä hakuuses illalla.
  Lähdin siinä ohrapuurosumussa (hernesoppasumu jää kirkkaasti hopealle) kirjastoon runoiltaan.
  Itku kurkussa etsin kylätienpätkällämme kääntöpaikkaa, mutta en uskaltanut, kun en nähnyt.
  Olisin kääntynyt takaisin kotikoloa kohti, mutta en kertakaikkisesti nähnyt MISSÄ MENEE TIE JA MISSÄ OJA JA MISSÄ FÄLTTÖÖPELTO.
  Noh, hyvin pääsin perille kummiski ja matinea oli hyvä kaikkien meidän yhdeksän (!) kuuntelijan mielestä.

  Mutta sen sanon sinulle (ja itselleni), että pää pystyyn vaan, vaikka kuinka pitää ontua, tahi klinkata. Satoi, tahi paistoi.
  Siu!

  VastaaPoista
 3. Veti suuta hymyyn
  täälläkin ☺

  VastaaPoista
 4. Hymyilyttää täälläkin. Tervehdys pitkästä aikaa! Täälläkin näitä Herran huumoripläjäyksiä ja ihmeitä tapahtuu myös,silloin tällöin. Tänään viimeksi. Tarina on vaan liian pitkä tässä kerrottavaksi.

  VastaaPoista