maanantai 20. heinäkuuta 2009

Lohdutuksen sanoja


Tänään on tuolla Päivän Sana-laatikossa niin kolahtava teksti, että talteenhan se on laitettava. Lohdutuksen sanat ovat aika ajoin tarpeen, eivätkä ne kärsi inflaatiota silloin, kun ovat peräisin elämän lähteestä, josta totuuskin virtaa.

Siitä itse ehkä varmimmin totuuden valheesta ja katinkullasta erotankin, että se kestää koettelemukset. Totuus ei pala tulessakaan, eikä Jumala hylkää meitä sen paremmin paahtavissa helteissä kuin tulipalopakkasissakaan. Vastoinkäymiset eivät tarkoita sitä, että hän olisi meidät hyljännyt. Kivun ja kärsimyksen hetkelläkin Hän on meidän lohtumme ja turvamme, jos haluamme hänen rakkautensa ottaa vastaan. Hänen luonaan on lepo ja rauha. Hän johtaa meidät virvoittavien vetten tykö - ennemmin tai myöhemmin. Meikäläisen tapauksessa ilmeisesti myöhemmin..


Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista.

Ps. 34:18-19

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta. Tarvitsin sitä :)

  VastaaPoista
 2. Kyseinen Raamatun kohta, tarkemmin jae 18 painui mieleeni vuosikymmeniä sitten, kun se oli muistolauseena itsemurhan tehneen naapurinpojan kuolinilmoituksessa.

  VastaaPoista
 3. ...ja minä vaan uskon. myös tästä syystä.

  VastaaPoista
 4. Siinä on se perusturva,
  tiedossa, että Lähellä
  Herra on, ei ole kaukana!
  Näkee ja kuulee, kaikki!

  VastaaPoista