sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Vastahakoisen raahustajan surullisia mietteitä

Ulkona on mitä kaunein kevätpäivä. Järki sanoo, että olisi paljon aihetta iloon. Sydän käpertyy silti kasaan ja itkettää. Tämä oma nimetön suruni on viime viikkoina kasvanut päivä päivältä. Sen lisäksi itkettää nyt Leenan ja kummitätini vointi. Molemmat taistelevat syöpää vastaan, eikä tilanne näytä hyvältä.

Lohdullista on se, että molemmat turvaavat Jeesukseen ja siksi jaksavat tarttua toivoon ja valoon. Jotkut ovat myös saaneet syntymälahjana luonteenlaadun, joka auttaa pitämään elämästä kaksin käsin kiinni ja rohkaisemaan muita vielä silloinkin, kun oma tilanne näyttää jo toivottomalta.

Usein olen miettinyt, mikä tarkoitus mahtaa olla sillä, että yksikään näistä omista sairauksistani ei tähän mennessä ole osoittautunut nopeaan kuolemaan johtavaksi, vaikka tutkimusvaiheessa sellaista on epäilty ja itse olen monesti sitä salaa toivonut.

Miksi sellaiset ihmiset, jotka haluaisivat elää ja joilla olisi vielä annettavaa, otetaan pois ja minunkaltaiseni vastahakoiset, päivästä toiseen raahustajat jatkavat täällä taivaltaan. Kaikkiin kysymyksiin ei ole tarjolla vastauksia.

Olenhan minä toki jo kauan sitten sellaiseen ajatukseen päätynyt, että jos en kerran vielä pois pääse, parasta olisi yrittää hoitaa tämä pesti loppuun niin hyvin kuin taidan. Jos ei tästä elämästä itselleni iloa irtoa, niin ainakin voisin yrittää olla avuksi ja iloksi toisille. Siinä samalla voisi niitä ilonpisaroita ehkä roiskua omaankin niskaan.

Sekään ei vaan meinaa luonnistua. Pelkkä hyvä tahto ei nimittäin riitä. Pitäisi tehdä jotain konkreettista. Sitäpaitsi ihmisten auttaminen ja ilahduttaminen sujuu paremmin silloin, kun on jonkinlaisessa kontaktissa ihmisten kanssa. Erakolta se ei onnistu...


3 kommenttia:

 1. Millan, minullakin on suru Leenan takia. Kovin pahalta tuntuu, että niin hienon, vahvan ihmisen päivät ovat käymässä vähiin.

  Mitä tulee sinun mahdollisuuksiisi ilahduttaa muita, uskon, että täällä blogiviidakossa annat kirjoituksillasi ja kommenteillasi koko ajan paljon hyvin monelle kanssakulkijalle. Minulle ainakin. :-)

  VastaaPoista
 2. Flora sen tässä jo sanoi. Olet aitona ihmisenä tärkeä monelle täällä blogimaailmassa. Netti muuttaa ihmisten reviiriä uudella tavalla. Tullaan lähelle, mutta ei liian lähelle. Se sopii meille monelle.

  Minullakin tämä päivä on mennyt Leenan muistamiseen. Tässä valtakunnassa ovat heikot vahvoja... Sitä vähän tässä muistutan sinullekin :)

  VastaaPoista
 3. Lukijoittesi määrästä päätellen se, mitä jaat tässä blogissa, on tärkeää monelle. Ja vaikka sinulla ei olisi muita lukijoita kuin minä, niin olisit jo auttanut ja ilahduttanut jotakuta. Minusta se ei ole turhaa tai tyhjänpäiväistä. Kiitos sinulle aitoudestasi, jolla olet vertaistukena monelle muulle jotka saattavat olla samanlaisia erakoita :)
  t. yksi erakko

  VastaaPoista